Çok hızlı kürleşen, çift komponentli saf poliüre sistemdir. %100 katı, aromatik izosiyanat prepolimer ve amin sonlu reçine tepkimesiyle oluşan esnek sprey kaplama malzemesidir. Bu malzeme yüksek basınçlı ve ısıtmalı çok bileşenli sprey makineleri ile uygulanmalıdır.
Yüzey hazırlığı: Genellikle, kaplama performansı ve yüzeye tutulma uygun zemin hazırlığı ile doğru orantılıdır. Yüzey kaplamasındaki başarısızlıkların en büyük nedeni yeterince ve uygun şeklide yüzey hazırlığının yapılmamasıdır. Beton yüzeylerde çimento şerbetini gidermek ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek için aşındırıcı kumlama yapılmalıdır. Zayıf beton parçaları yüzeyden uzaklaştırılmalı ve boşluk gibi yüzey kusurları tamamen açığa çıkarılmalıdır. Uygun dolgu ürünleri ile yüzey eşit seviyeye getirilmelidir. İşlemler sonucu oluşan veya hali hazırda bulunan tüm toz, gevşek ve ufalanan malzemeler fırça ve/veya vakum yardımı ile (elektrikli süpürge kullanılabilir) tüm yüzeyden temizlenmelidir. Uygulama için gerekli minimum yüzey çekme dayanımı 1,5 N/mm2 ve beton nem oranı maksimum %4 pbw (uygun nem toleranslı astar ile %6 pbw kadar olabilir). Nem miktarı bir nem ölçer ile ölçülmelidir. Yoğunlaşmaya dikkat; kaplamanın yoğunlaşma riskini azaltmak için yüzeyin sıcaklığı çiğ noktasından en az 3 °C yüksek olmalıdır. Uygulama esnasında havadaki bağıl nem maksimum 85% olmalıdır. Bu sebeplerden dolayı uygulamadan önce yüzey nem miktarını, havadaki bağıl nem oranını ve çiğ noktası belirlenir.
Astarlama: Düzgün bir yüzey elde etmek ve yapışma gücünü arttırmak için yüzey astarlanmalıdır. Astarın uygulanmasından önce yüzeye 0,3-0,8 mm kuvars kumu hafifçe yayılmalıdır. Çünkü bu işlem hem astarın bekleme süresini uzatır hem de poliürenin daha da yüksek yapışma değerlerine ulaşılmasını sağlar. Ancak kabarcık oluşumunu engellemek için aşırı uygulamadan kaçının. Poliüre Uygulaması: Poliüre astar uygulamasından sonra 12-24 saat içerisinde uygulanmalıdır. İzosiyanat ve amin reçine bileşenleri çift komponentli yüksek basınçlı ve sıcaklıkta çalışabilen sprey makinesiyle uygulanmalıdır. Makine komponentleri hacimce 1:1 oranında püskürtebilmeli ve her iki komponenti de 70°C’ye ısıtabilmelidir. İyi bir performans alınabilmesi için uygulama boyunca sıcaklık ve basıncın sabit olması çok önemlidir ve düzenli olarak kontrol altında tutulmalıdır. Poliüre komponentleri hiçbir koşulda ve şartta seyreltilemez. Uygulamadan önce amin komponenti en az 30 dakika boyunca varil mikseri ile homojen bir karışım ve renk elde edilene dek karıştırılmalıdır. Kaplama kürleştiğinde UV ışığı altında renk kaybına uğrayabilir. Ancak bu ürünün performansını ya da fiziksel özelliklerini etkilemez. Eğer renk stabilitesi isteniyorsa alifatik üst kaplama temel kaplamadan sonra 12 saat içerisinde uygulanmalıdır.
Kaplama Komponentlerinin Sarfiyatı: Astar: 0,3-0,5 kg/m2 Kuvars kum: 1-1,5 kg /m2 Polyurea kaplama: 1,05- 1,1 kg/m2 /mm (tavsiye edilen minimum 2 mm. için)
RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA KOŞULLARI
Poliüre bileşenleri neme duyarlıdır. Bu nedenle kapalı fıçılarda depolanmalıdır. Amin bileşen kapalı fıçıda saklanmalıdır ve kullanımdan önce karıştırılmalıdır. Poliüre sistem bileşenleri 20 °C-30 °C arasında muhafaza edilmelidir. Üretimden itibaren 9 ay raf ömrüne sahiptir.
GÜVENLİK
Bu ürün izosiyanat içermektedir, bu nedenle göz, solunum organı ve deride tahrişe neden olabilir. MDI solunması zarar verebilir. Uygulama sırasında gerekli önlemler alınmalıdır. Uygulama esnasında koruyucu maske ve gözlük takılmalıdır. Koruyucu giysi ve eldiven giyilmelidir.
Tam anlamıyla hayal gücünüzle sınırlı
Telif Hakkı © 2020 İZOBAR - Tüm Hakları Saklıdır.